Valtion turvallisuus vs. kansalaisten turvallisuus

KHO päätti sitten ihan odotetusti pitää nk. Tiitisen listan salaisena. Perustelu sen sijaan on mielenkiintoinen. KHO vetoaa ”valtion turvallisuuteen”, joka saattaisi jollain ihmeellisellä tavalla vaarantua listan julkistamisesta. Mutta entäs kansalaisten turvallisuus?

Listan julkaiseminen parantaisi merkittävästi kansalaisten turvallisuutta, kun yleisesti tiedettäisiin osa DDR:n kätyreistä eli kansalaisten (ja valtion!) vihollisista. Lisäksi voitaneen olettaa, että kysymys on myös äänestäjien ”kuluttajansuojasta”, sikäli kun listalla on entisiä ja nykyisiä merkittäviä poliitikkoja.

Kumpiko on tärkeämpää, valtion vai kansalaisten turvallisuus? Eikö valtion tarkoitus ollutkaan kansalaisten turvallisuuden puolustaminen?

Leave a Reply

Your email address will not be published.