Halonen palkitsi Pachaurin

Samalla kun kotimaassa ja maailmalla vaaditaan IPCC:n pääjohtajan, skandaaleissa ryvettyneen rautatieinsinööri, fossiilimoguli Rajendra K. Pachaurin eroa, Suomen Tasavallan presidentti Tarja Halonen menee ja myöntää hänelle Suomen Valkoisen Ruusun ritarikunnan komentajamerkin. Näin kertoo Suomen Intian suurlähetystö 10.2.2010:

On behalf of the President of Finland Ms. Tarja Halonen, Prime Minister Vanhanen and Ambassador of Finland to India, Ms. Terhi Hakala presented Dr Rajendra K Pachauri, the Director-General of TERI and Chairman of the Intergovernmental Panel on Climate Change with The Commander of the Order of the White Rose of Finland. Dr Pachauri had been conferred with the award for his decade’s long, dedicated work in promoting international co-operation on climate change and sustainable development.

Voiko presidenttitason henkilö enää olla enemmän todellisuudesta irrallaan? No, koko kansan presidenttimme tietäen, todennäköisesti kyllä voi. Mutta miksi? Joka tapauksessa, onnea kunnianosoituksesta Pachaurille. Olkoon se viimeisesi.

Tiedon bongasi ensimmäisenä nimimerkki hyk Ilmastofoorumin keskustelupalstalla ja lisätietoja kaivoi nimimerkki pikkupoika Keisarin uudet vaatteet -blogista. Kotimainen media on nähdäkseni onnistunut olemaan toistaiseksi huomaamatta tämän kunniamerkkiasian.

Leave a Reply

Your email address will not be published.