Phil Jones avoimena

The Mail on Sunday -lehden pääkirjoitussivulla kommentoidaan professori Phil Jonesin BBC:lle myöntämää haastattelua varsin osuvasti:

Professorin hämmästyttävä ilmastoperääntyminen

Miljardeja puntia on käytetty maailman muuttamiseksi vihreäksi ja lisäksi arveluttavan päästöoikeuskaupan rahoittamiseksi.

Lukemattomia litroja lentopolttoainetta on käytetty kuljettamaan asiantuntijoita, lobbareita ja poliitikkoja maailmanlopun ilmastonmuutoskonferensseihin. Jokainen maailman hallinto on muokannut poliittisia linjauksiaan, sadat akateemiset instituutiot, kokonaiset koulujen oppimäärät sekä tv-yhtiöiden ja sanomalehtien prioriteerit ovat muuttuneet — kaikki vain uuden opinkappaleen vuoksi, jonka mukaan ihmiskunta ylikuumentaa planeettaa ja ainoa keino pelastaa maailma jäätiköiden sulamisen aiheuttamalta hukkumiselta on tehdä sankarillisia ja kalliita uhrauksia.

Olet saattanut luulla, että kaikki tämä perustui paikkansapitävään, erittäin kyvykkääseen tieteelliseen tutkimukseen ja että mukana olevilla henkilöillä oli todellakin hyvä syy ylimieliseen varmuuteensa ja raivokkaaseen epäilijöiden vastustamiseensa.

Mutta, kiitos CRU-ilmastontutkimusyksiköstä vuodetuista sähköposteista nousseen kohun, saamme nyt kuulla, että yksikön johtaja Phil Jones työskentelee epäjärjestyksenomaisesti keskellä sotkua ja kaaosta. Hänelle hyvin sympaattisen BBC:n, joka edelleen pyrkii kuvaamaan vuodettuja sähköposteja varastetuiksi, haastattelussa professori Jones myöntää ettei ole tehnyt huolellista työtä pitäessään kirjaa omista arkistoistaan.

Hänen kollegansa muistavat hänen toimistonsa olleen ”usein sekalaisten paperikasojen saartama”.

Vieläkin yllättävämmin hän vaikuttaa huomattavasti vähemmän riemukkaalta perusteorian suhteen ja myöntää, että 1990-luvun lämpenemisvauhti ei juuri eroa kahdesta muusta lämpenemisjaksosta 1860-luvun jälkeen ja että vuoden 1995 jälkeen ei ole ollut tilastollisesti merkittävää lämpenemistä. Hän myös jättää avoimeksi sen mahdollisuuden, jota ilmastonmuutosaktivistit ovat pitkään vastustaneet, että keskiajan lämmin kausi, vuosina 800-1300, jota monet tutkijat pitävät nykyaikaa lämpimämpänä, on saattanut olla koko maapalloa koskenut ilmiö.

Tämä on hämmästyttävä perääntyminen, sillä jos [keskiajan lämmin kausi] oli sekä globaali että nykyistä lämpimämpi, vihreän liikkeen väite nykyisen lämpimyyden ennenkuulumattomuudesta romahtaa.

Lue koko kirjoitus englanniksi täältä. Alkuperäinen BBC:n haastattelu löytyy täältä. [via HMV@Ilmastofoorumi]

Leave a Reply

Your email address will not be published.