Päivän pikaiset

Eikö vapaassa maassa saa kokoontua vapaasti ilmoittamatta siitä viranomaisille?

Aamun uutinen kertoo kahdesta nettisivun ylläpitäjästä, jotka saavat syytteen kokoontumisrikkomuksesta ylläpidettyään keskustelupalstaa, jossa on suunniteltu viime vuoden Kaljakellunta-tapahtumaa. Kyseinen tapahtuma on ilmeisesti spontaanisti järjestetty jo vuodesta 1997, ja mainitun keskustelupalstan myötä viranomaiset löysivät syntipukit. Kyseessä ei edes ollut mielenosoitus, vaan kokoontuminen huvin vuoksi. Holhous käy kovaksi, kun kokoontumisistakin pitää ilmoittaa. Seuraavaksi vaadittaneen lupia.

Sinä olet valtion omaisuutta, nyt ja iänkaikkisesti.

Toinen uutinen kertoo siitä, että elinten ”luovuttamista” ollaan helpottamassa tekemällä siitä likimain pakollista. Tällainen helpottaminen saa minut melkein repimään jo hieman haalistuneen elintenluovutustestamenttini, jota olen vuosikausia lompakossani kantanut. Ihmisen keho on jokaisen ihmisen ensisijainen ja tärkein omaisuus. Jos se sosialisoidaan valtiolle, ennen tai jälkeen kuoleman, niin ei voida puhua mistään muusta kuin orjuudesta. Pakkoluovutuksen (vaikka siitä voikin erikseen kieltäytyä, jos ennen kuolemaansa ehtii ja tietää) puolustaminen on orjuuden puolustamista. Ovatko kansalaiset valtiolle vain karjaa? (Video linkin takana on mainio.) Kannattaa lukea myös Santun blogaus aiheesta.

Remember, remember the 5th of November…

Marraskuun alku kolkuttelee oven takana ja jo on jollain oma ruutijuoni mielessä, kuten Ilta-Sanomat ensimmäisenä uutisoi. Aloitteellista väkivaltaa, hyi hyi. Kyseinen Facebook-ryhmä kasvaa kiihtyvää tahtia, nyt jo 793 jäsentä verrattuna Ilta-Sanomien uutisen julkaisun jälkeiseen 535 jäseneen. Se kertoo jotain yleisestä ja kasvavasta tyytymättömyydestä valtaapitäviä kohtaan. Toivottavasti se vain purkautuisi hieman rauhanomaisemmin, kuten holhousta ja hyysäystä vastustavan poliittisen toiminnan kautta. (Tämä on muuten hyvä tilaisuus vastustaa väkivaltaa täyttämällä Liberaalien kannattajakortti!)

Kokoontumisia!

Kaksi viikkoa sitten alkunsa saanut Liberaalimafia kokoontuu jälleen tällä viikolla, säännölliseen aikaan Helsingissä torstaina klo 18 OlutRavintola Kaislassa (Vilhonkatu 4) ja epäsäännölliseen aikaan Jyväskylässä keskiviikkona klo 19 Gastropub Jalossa (Asemakatu 2). Kyseessä on siis vapaamuotoinen sitoutumaton liberaalihenkinen tapaaminen. Kaikki rohkeasti mukaan! Merkkaan Jyväskylässä oikean pöydän asettamalla sen päähän oranssinpunaisen kirjan Against Intellectual Monopoly, jos vain muistan ottaa sen mukaan. (Asiasta mahdollisesti kiinnostuneet viranomaiset voivat tulkita tämän tiedonannon virallisena ilmoituksena ihmisen vapaasta kokoontumisesta.)

Jos muuten haluat kokoontua liberaalihenkisten ihmisten kanssa omassa kaupungissasi, ilmoita aika ja paikka (ja joku tuntomerkki!) vaikka tämän kirjoituksen kommenteissa tai yllä linkatussa Facebook-ryhmässä. Sitten vain varmistat, että olet itse paikalla. :)

Leave a Reply

Your email address will not be published.