Poliittinen yhteisösivusto

Uusi Suomi on näemmä päättänyt uudistaa blogipalvelunsa poliittiseksi yhteisöpalveluksi, mikä on tervetullut kehitysaskel. Olen itsekin moista suunnitellut, mutta vapaa-ajan puute ja realistinen suhtautuminen omiin mahdollisuuksiin tässä asiassa ovat, hmm, viivyttäneet toimeen ryhtymistäni. :)

Täysin toimeton en asian suhteen ole ollut. Kaikkihan muistanevat taannoin kehittämäni ja ylläpitämäni Sosiaalisen vaalikoneen? Se on nyt paremmissa käsissä, kun en löytänyt resursseja toteuttaa suunnitelmiani tuon yhteisösivustoidean suhteen. Tein kuitenkin aikaa sitten asiasta pienimuotoisen esitelmän, jonka nyt julkaisen vapaaseen käyttöön, niin Uuden Suomen yhteisöpalvelujen kehittäjille, Sosiaalisen vaalikoneen uusille omistajille kuin kaikille muillekin. (Itse asiassa Uusi Suomi on varmaankin ideoistani tietoinen, sillä yritin päätoimittajaa houkutella yhteistyökumppaniksi asiassa lokakuussa 2008, oheisen esitelmän kera.)

Työnimenä ideallani oli tuolloin vuosi sitten Politiikka 2.0. Aika omaperäistä, eikö vain? :) Aihetta koskevan esitelmän voit ladata tästä linkistä (PDF). Toivottavasti siitä joku saa jotain irti, itse aion keskittyä muihin ideoihin jatkossa. Mutta mutta, kuten Usarin kehitysjohtajan blogissa kommentoin, pidän yhteisöpalvelun kehityksessä erityisen tärkeänä nykyisten blogien pysyväislinkkien pysyväisyyttä myös jatkossakin! Ei tule välttämättä olemaan helppoa, mutta toivon heiltä siihen tietoa, taitoa ja aikaa löytyvän.

Leave a Reply

Your email address will not be published.