Tiedote: Sosiaalisessa Vaalikoneessa jo 250000 vastausta

Tiedote 14.10.2008
Vapaa julkaistavaksi heti

Sosiaalisessa Vaalikoneessa jo 250000 vastausta

JYVÄSKYLÄ — 14.10.2008 — Sosiaalinen Vaalikone, joka on Facebook-sovellusalustalla toimiva uudenlainen vaalikone, on noussut yhdeksi suosituimmista suomenkielisistä Facebook-sovelluksista. Sosiaalinen Vaalikone sallii satojen tuhansien suomalaisten Facebook-käyttäjien kysyä omat kysymyksensä ehdokkailta ja löytää itselleen parhaat poliittiset osumat sekä ehdokkaiden että kanssakäyttäjien joukosta.

Jo viisi prosenttia koko maan kuntavaaliehdokkaista ja jopa joka neljäs suurimpien kaupunkien ehdokkaista on mukana Sosiaalisessa Vaalikoneessa. Vaalikoneen yhteensä yli 500 kysymykseen he ja vaalikoneen käyttäjät ovat tehneet jo lähes 250000 vastausta, joista lähes neljäkymmentä tuhatta on varustettu kommentilla. Osa kysymyksistä on kuntakohtaisia ja osa koko maata koskevia.

“Perinteiset vaalikoneet kysyvät ehdokkailta mitä niiden tekijät haluavat kysyä,” kommentoi sovelluksen kehittäjä Pasi Matilainen, “Tällä kertaa äänestäjät pääsevät itse tenttaamaan ehdokkaita. Samalla saattaa hyvien ehdokkaiden lisäksi löytyä samanmielisiä uusia tuttavuuksia ja uusia puheenaiheita kavereiden kanssa.”

Sosiaalinen Vaalikone myös bloggaajien suosiossa

Google-haulla Sosiaalinen Vaalikone tuottaa eniten osumia eri vaalikoneista mediatalojen vaalikoneiden jälkeen. MTV3:n, HS:n ja YLE:n vaalikoneista löytyy yli 30000 osumaa kustakin, ja seuraavina tulevat Sosiaalinen Vaalikone 14500 osumallaan ja Terveydenhuollon vaalikone 14300 osumallaan.

Hakukonesuosio selittyy lukuisten bloggaajien innostumisella Sosiaalisen Vaalikoneen innovatiivisuudesta ja erilaisuudesta. Blogeissa Sosiaalisessa Vaalikoneesta käytetäänkin myönteisiä adjektiiveja kuten mullistava, virkistävä, erinomainen, jne.

Facebookin sovellusalusta

Facebookin missio on antaa käyttäjilleen mahdollisuus jakaa tietoa ja tehdä maailmasta avoimempi ja kytkeytyneempi. Facebookin käyttäjät viestivät ja jakavat tietoa keskenään ihmisten välisten yhteyksien ja suhteiden muodostaman sosiaalisen verkoston kautta. Yli 90 miljoonalla aktiivisella käyttäjällään Facebook on maailman neljänneksi käytetyin sivusto.

Facebook julkaisi toukokuussa 2007 Facebook-sovellusalustan, joka mahdollistaa yrityksille ja kehittäjille integroitumisen Facebook-alustaan ja sovelluksiensa tuomisen miljoonien käyttäjien saataville. Yli puolet Facebookin käyttäjistä palaa sivustolle joka päivä, mikä tarjoaa vertaansa vailla olevan jakelupotentiaalin sovelluksille sekä mahdollisuuden rakentaa erittäin hyvin ihmisten arkeen istuvaa liiketoimintaa.

Sosiaalisen Vaalikoneen kehittäjä Pasi Matilainen on jyväskyläläinen nettiaktiivi, opiskelija ja sovelluskehittäjä, joka on pitänyt pasi.fi -blogiaan syksystä 2003 ja osallistunut sekalaisiin nettiprojekteihin viimeisen vuosikymmenen aikana. Hän toimii sivutoimisesti yksityisenä elinkeinonharjoittajana toiminimellä Pasi Matilainen Solutions.

Facebook® on Facebook Inc:n rekisteröity tavaramerkki.

Sosiaalinen Vaalikone löytyy osoitteesta http://apps.facebook.com/sosiaalinenvaalikone/ ja sen käyttö edellyttää Facebook-käyttäjätiliä. Vaalikoneeseen voi tutustua myös osoitteessa http://www.sosiaalinenvaalikone.com/ . Kuvakaappaus Vaalikoneen etusivusta löytyy osoitteesta http://www.sosiaalinenvaalikone.com/sosiaalinen-vaalikone.png .

Leave a Reply

Your email address will not be published.