Pihakivetys

Eilen tuli tehtyä ihan oikeaakin työtä ja korvattua takapihan mutalammikko tyylikkäällä betonikivetyksellä. Kuvat löytyy Facebook-albumista. Alla kuva saumausvaiheesta. Kiitoksia apumiehille, ilman heitä tekisin tuota pihaa vieläkin! 🙂

kivetys.jpg

5 thoughts on “Pihakivetys”

  1. talkootyö on epäilyttävää kuin verkostointimyynti. ystävyyspääomaa muutetaan konkreettiseksi taloudelliseksi hyödyksi. tokikin sosiaalisia suhteita pitää pitää yllä, mutta se että amatöörit tekevät työn jonka ammattilaiset tekisivät nopeammin johtuu ainoastaan kurjasta verojärjestelmästä ja siitä, että röyhkeät ihmiset ovat aina valmiita käyttämään hyväkseen ystävyyspääomaa säästääkseen omaa rahaansa, ettei tarvitse palkata apua.

    no on toki miehiä jotka tekevät mielellään miehisiä hommia. ja maskuliinisuus on riittävä palkka. mutta tokikin on höhlää kun lääkäri joutuu vapaa-aikaansa sosiaalisten suhteiden takia tuhlaamaan pihatalkoisiin, kun lääkäri voisi samantien ylityöpalkallaan palkata ammattilaisenjoka korvaisi koko viishenkisen talkooporukan. jopa näillä veroasteilla.

  2. Paavo, heh, en tiedä oliko se maskuliinisuus tuossa hommassa Se Juttu, mutta tekeminen oli hauskaa ja hieno lopputulos ensimmäisellä yrityksellä tuntui hyvältä. Olisiko jopa ripaus ylpeyttä ollut havaittavissa. Käsittääkseni molemmat apumiehet kokivat samanlaisia tuntemuksia myös.

    On kyllä totta, että jos työntekijöiden palkkaaminen olisi halvempaa, olisin varmasti ainakin harkinnut ammattilaisten palkkaamista. Mutta oli se itse tekeminen tai kaverin auttaminen höhlää tai ei, niin se on ihan jokaisen oma vapaa valinta. Ei talkoohommiin jouduta, niihin mennään.

    Janne, ei, eipä tullut palkattua edes niitä huippuosaajia. Ei tullut mieleenikään. 😉

  3. Meillä pohojammaalla talkoo elikkäs kökkä on normaali tapa tehdä asioita, jotka ovat ovat työmäärältään isoja tai muuten vaan liian vaikeita/ankeita yksin tai emännän kans kaksin tehtäviksi. Kökkähommissa on rento meininki, ne ovat ikään kuin illanviettoja, joissa voi myös saunomisen ja virvokkeiden nauttimisen lisäksi tehdä jotain muutakin. Onnistuneessa kökässä ystävyyspääomaa ei liikku suuntaan tai toiseen, mikä onkin hyvä, sillä pohjanmaallahan tunnetusti “sellaaset joista ei tykätä, tapethan”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.