Vuoden 2007 tilastoja

Viime vuonna Google Analytics kirjasi tähän blogiini 22828 käyntiä ja 37450 sivulatausta, 18427 absoluuttisen uniikin vierailijan toimesta. Keskimäärin viime vuoden kävijät käyttivät aikaa sivuillani (sikäli kuin se on luotettavasti mitattavissa) minuutin ja kolmetoista sekuntia, joskin 74,5% heistä kimposi pois jo ensimmäiseltä sivulta. Otin Analyticsin käyttöön vuoden 2006 syksyllä, joten en tässä vertaa edelliseen vuoteen. Ensi vuonna sitten sekin.

Ihan kelpo tilasto näin pasi.fi:n viidennen toimintavuoden ollessa käynnissä, perustin sivuston nimittäin 1.9.2003 ja ensimmäinen blogaus on päivätty 3.9.2003. Tuolloin blogin alustana oli Movable Type ja onpa ekaan kirjoitukseen eksynyt huono linkkikin. 🙂 Itse blogauksen kannalta vuosi 2007 oli muuten hieman edellistä vuotta hiljaisempi blogitilaston mukaan, mutta kommentointi oli kuitenkin reilusti aktiivisempaa.

Viime vuonna viittauksen kautta eniten kävijöitä tuli WordPressin sivujen (varmaankin tekemieni WP:n lisäosien vuoksi), Blogilistan ja eduskuntavaalisivujeni kautta. Eniten tänne kävijöitä ohjanneiden blogien kärjessä olivat KUV, Uutisvirta ja Noottikriisi. Yhteensä viitanneita sivuja oli 429.

Hakusanojen kymmenen kärki oli puolestaan järjestyksessä seuraava: maataloustuet, pasi, ron paul, mikaela vuorio, mielipidekirjoitus, co2, pyöräilykypärät, jaiku, pasi matilainen ja reilun kaupan kahvi. Eri hakusanoja oli kaikkiaan 3995.

Muista ylläpitämistäni sivustoista mainittakoon erityisesti 12.7.2007 aloittanut greenfree.fi, johon tehtiin 7289 käyntiä ja 21094 sivulatausta 4510 uniikin kävijän toimesta. Keskimääräinen vierailu kesti 2min 37sek ja vain 51,3% kävijöistä kimposi heti ensimmäiseltä sivulta pois. Kävijöitä tuoneiden sivujen kärjessä olivat KUV, Overdrive.fi, pasi.fi, Blogilista, petrisimolin.com sekä tiede.fi. Yhteensä 119 sivua ohjasi kävijöitä greenfree.fi:hin. Yhdistyksen nimeen liittymättömien hakusanojen kärjessä olivat ilmastonmuutos, autoverouudistus, ilmaston lämpeneminen sekä ilmastonmuutoksen seuraukset. Kaikkiaan eri hakusanoja oli 326.

Leave a Reply

Your email address will not be published.