Ratkaisu ilmastonmuutokseen?

En tiennytkään, että tämän koulukunnan ympäristönsuojelijoita on Suomessa edennyt kunnallispolitiikkaan asti. Valtakunnan politiikasta heitä ei sentään toistaiseksi löytyne. Kuitenkin tämäkin linjaus näyttää siis saavan Suomessakin jalansijaa, maailmallahan tämä on jo tuttu juttu.

Valtiovallan, talouselämän, julkisen sektorin ja yksityisten ihmisten Suomessa pitäisi sopia nyt päättäväisesti ja nopeasti energiankulutuksen, elintason, päästöjen ja väestömääränkin jyrkästä laskusta ainakin seuraaviksi 30 – 50 vuodeksi. Paitsi sivistysvaltion esimerkki muulle maailmalle, tämän toteuttaminen olisi ainut realistinen keino, jolla voisimme edes hiukan hidastaa ilmastonmuutoksen vääjäämätöntä etenemistä. Suomella on entuudestaan kokemusta poikkeusoloista sen lähihistoriassa. Pakkotoimet olisivat nyt vapaaehtoisia, tulevaisuudessa ne tulevat eteen todennäköisesti pakon edessä.

Näin kirjoitti siis muuan Mikaela Vuorio (joskin lihavoinnit omiani), joka on Tuusulan kunnanvaltuuston varavaltuutettu (vihr.) 2005 – 2008, rakennus- ja ympäristölautakunnan varajäsen 2005 – 2008, Elonkehä ry:n hallituksen varapuheenjohtaja 2006 – 2007, sekä Ekovihreät ry:n hallituksen varapuheenjohtaja 2006 – 2007. Viime kunnallisvaaleissa hän sai 73 ääntä.

Relevantti ajankohtaisuus.

Päivitys 9.11.07: Koska tämä aihe on sivuston tilastojen (eli sisääntulleiden google-hakujen) perusteella erittäin suosittu, niin lisätään vielä tuolta Pikkupojan linkkaamasta Elonkehä ry:n sivuilta Vuorionkin kannattaman syväekologian pari teesiä. Loput teesit löytyvät yhdistyksen sivuilta.

4. Ihmiselämän ja kulttuurin kukoistus edellyttää ihmispopulaation
olennaista vähentämistä. Ei-inhimillisen elämän kukoistus vaatii tätä
vähennystä.

8. Niillä, jotka allekirjoittavat edellä olevat kohdat, on velvollisuus
joko suoraan tai epäsuorasti yrittää panna toimeen välttämättömät
muutokset.

Aika kylmäävää tekstiä, ei paljon muuta voi todeta.

5 thoughts on “Ratkaisu ilmastonmuutokseen?”

 1. Riippuu miten tulkitsee. Mikaela voi tarkoittaa kaikilla noilla asioilla sitä että ne suoritetaan pasifistisesti, eli säädellään syntyvyyttä kuten Kiinassa.

  “tulevaisuudessa ne tulevat eteen todennäköisesti pakon edessä”

  Tuo taas tarkoittaa sitä että ne tosiaan tulevat eteen pakon edessä. Kun on tarpeeksi sorrettuja ihmisiä tulee sotia yms. jotka vähentävät populaatiota. Mikaela haluaa sanoa että meidän tulisi toimia jotta muutos tapahtuisi tietoisesti ja rauhanomaisesti, eikä tiedostamattomasti ja väkivaltaisesti.

  Kehotan perehtymään PALJON paremmin, ennen kuin lähdet tuomitsemaan uhrin omaista. Kyllä. Pekkakin oli uhri.
  Mikaela Vuorio: Syväekologia

  [Edit: Muokkasin URLin taas linkiksi, kun kommenttipalstan leveys ei riitä… -Pasi]

 2. Hei Toni, kiitos kommentistasi. Tähdennettäköön kuitenkin, että en tuomitse enkä syyllistä ketään, en edes Vuoriota. Ihmettelin vain tämänkin aatesuuntauksen leviämistä Suomeen jopa poliittiselle tasolle asti. Kuten Pikkupoika tarkensikin, tämä ei edes ole kovin uutta, joten ihmettelyni oli myöhäistä. Ja kun nykyään puhutaan aatteista, puhutaan myös ihmisistä. Vuorio oli kirjoituksessani surullisella tavalla ajankohtainen esimerkki tätä aatesuuntaa kannattavasta poliitikosta, ei muuta.

  Mutta jos Pekka-Eric oli kerran uhri, niin haluatko tarkentaa kenen tai minkä uhri?

 3. Ismo, entä sitten? Kirjoitukseni koski edelleenkin mielestäni huolestuttavaa, jopa pelottavaa poliittista suuntausta, eikä suinkaan poikasi hankkimaa asetta tai hänen mielenterveysongelmiaan. Puolisosi on mainittu esimerkkinä kyseisestä suuntauksesta, koska hän oli poikanne tapauksen vuoksi ajankohtainen hahmo kirjoitushetkellä.

  On tietysti puhdasta sattumaa, että Pekka-Ericin viesteissä oli merkittäviä yhtäläisyyksiä hänen äitinsä kannattamaan poliittiseen ideologiaan, mutta sattumillehan ei voi mitään. Ne vain tapahtuvat.

 4. Linkki sivustolle http://www.elonkeha.fi kannattaa poistaa, sillä se ohjaa jollekin epäilyttävälle pikavippisivustolle.

  Ei varmaan sovi teidän imagoon mainostaa pikavippejä =)

Leave a Reply

Your email address will not be published.