Erilainen rock-muusikko

Olen saanut jostain sellaisen käsityksen, että kun rock-muusikot lähtevät ajamaan poliittista agendaa, he ovat enemmän tai vähemmän hurahtaneita. Yksi irlantilainen tyyppi tulee ensimmäisenä mieleen. Mutta Hyysäri on vaihteeksi lukemisen arvoinen ja todistaa minun olleen väärässä. Tai sitten vain osoittaa poikkeuksen vahvistavan säännön. Enter Bob Geldof. Katkelmia:

“Köyhyys voidaan poistaa vain kaupan avulla”, tiistaina Suomessa vieraileva Bob Geldof sanoo

Köyhyys voidaan poistaa vain kaupan avulla, sanoo Geldof. Hänen mielestään kehitysmaiden tuotteiden pääsyä länsimaiden markkinoille pitäisi helpottaa ja Afrikan maiden täytyisi päästä jatkojalostamaan raaka-aineitaan, jolloin kaupan arvo kasvaisi. Länsimaiden omat tuet vääristävät kauppaa ja niistä pitäisi luopua.

“Kehittyneet maat eivät saa estää köyhimpien kehittymistä ilmasto-ongelmiin vedoten”, sanoo Geldof.

“Jos halutaan estää sosiaaliset mullistukset Euroopassa, on autettava afrikkalaisia vakauttamaan olonsa ja saamaan taloutensa terveelle pohjalle.”

Geldof ei tunnustaudu sen paremmin optimistiksi kuin pessimistiksikään: “Olen pragmaatikko, suhtaudun asioihin hyvin käytännöllisesti”, hän sanoo. “Jos ajattelee johdonmukaisesti ja loogisesti, ymmärtää, että globalisaatio on orgaaninen taloudellinen malli. Vähintäänkin 40 vuodessa, ellei jo ennemminkin, Afrikka on kytkeytynyt osaksi maailman talousverkostoa.”

Asiaa!

Leave a Reply

Your email address will not be published.