Ron Paul Revolution

Jotkut ovat varmasti huomanneet sivuillani jo pidempään olleen linkkikuvakkeen tekstillä Hope for America. Edellisessä sivupohjassa se oli sivupalkin ylimmäisenä hakukomponentin jälkeen, uudessa sivupohjassa se on valitettavasti lipsahtanut pahnan pohjimmaiseksi. Kuitenkin, olen tarkoittanut kirjoittaa jotain siitä, miksi Ron Paul on suosikkini Yhdysvaltain seuraavaksi presidentiksi, mutta ajan ollessa muutenkin kortilla on se jäänyt.

Nytpä ei enää tarvitsekaan, sillä Lasse Pitkäniemi tiivisti tärkeimmät pointit hyvin suomeksi, ja on myös näköjään kirjoittanut mainion ennusteen Ron Paulin mahdollisuuksista englanniksi. Tässä lainaus Lassen ranskalaisista viivoista: (muotoilin viivat uudelleen html-listaksi semanttisen korrektiuden vuoksi)

Jos Ron Paul valitaan Yhdysvaltojen seuraavaksi presidentiksi hän:

 • Lakkauttaisi USA:n veroviraston
 • Lakkauttaisi USA:n tuloveron
 • Lakkauttaisi USA:n keskuspankin
 • Palauttaisi kultakannan
 • Pysäyttäisi laittoman maahanmuuton
 • Lopettaisi Irakin sodan ja vetäisi kaikki USA:n joukot kotiin yli 130 maasta mm. Saksasta ja Etelä-Koreasta.
 • Lopettaisi huumeidenvastaisen sodan
 • Lakkauttaisi mm. opetusministeriön ja energiaministeriön
 • Erottaisi USA:n mm. seuraavista kansainvälisistä järjestöistä: YK, NAFTA, WTO, CAFTA ja NATO.
 • Maksaisi valtion velan
 • Lakkauttaisi FDA:n ja kaiken muun terveydenhuollon säätelyn

Kerrassaan makea lista! Siinäpä oppia tänne Suomeenkin… 😉

10 thoughts on “Ron Paul Revolution”

 1. Hieno juttu että kirjoitat Ron Paul´in kampanjasta ja hänen poliittisista tavoitteistaan.

  Itse pidän melkein kaikkea listalla tarpeellisena. Ainoat kohdat joita jossain määrin kyseenalaistan ovat:

  1.) kultakanta / se tarkoittaa sitä että ne ökyrikkaat tahot jotka ovat rohmunneet kultaa itselleen saavat aikamoisen edun. Tuo Ron Paul´in kultakanta-kanta lienee perua http://www.mises.org linkistä löytyvistä perusteluista.

  Tosiasia opn kuitenkin se että suvereeni valtio voi huoletta omalla keskuskankillaan tuottaa ns fiat-rahaa ilman minkäänlaista kultakantaa. On laskettu että bruttokansantuotteen verran tuota uutta rahaa voi laskea liikkeelle ilman että se aiheuttaisi inflaatiota.
  http://www.monetary.org / kts “american monetary act”

  2.) Ron Paul ajaa äärimmäistä säästölinjaa (small government)vaikka suurin osa kansalaisista itse asiassa hyötyisi siitä että valtio+kaupungit+kunnat hoitaisivat yhdessä osan palveluista ja infrastruktuurin hallinnosta. Ykstyistäminen on osoitetusti johtanut laiminlyönteihin koska äärimmäinen tehokkuusajattelu ei sovi esim. sosiaali- ja terveysalalle.

  Ron Paul tuskin hyväksyisi perustuloa eli “national dividend” tai “guaranteed minimum income”. Silti se on tärkeä tekijä kun pyritään vähentämään byrokratiaa ja korollisen pankkilainarahan osuutta kokonais rahahuollosta. Sen avulla valtiokoneistä voi injisoida korotonta rahaa talouteen ilman että se johtaa inflaatioon ,lisää velkaa tai pakottaa talouskasvuun.

 2. Ron Paul on kyllä mielenkiintoinen kaveri ja tekee ainakin republikaanien ehdokasvalinnan mielenkiintoiseksi, ellei sitten koko ensi vuoden vaaleja. Tulen varmaan kirjoittamaan hänestä toistekin. Mainitsemani Pitkäniemen artikkelit kannattaa myös oikeasti lukea, erinomaista matskua.

  Lars, mitä tulee mainitsemiisi kohtiin, niin olen kunnioittavasti eri mieltä molemmista. Esimerkiksi Yhdysvaltain sosiaali- ja terveysalan pahin ongelma ei suinkaan ole se, että palvelut ovat pääosin yksityisesti tuotettuja, vaan niiden yksityisestikin tuotettujan palvelujen aivan mielivaltainen sääntely yhteiskunnan taholta. Eikä USA:n lääkäriliiton de facto kartelli ainakaan yhtään auta asiaa.

 3. Olen itse sataprosenttisesti Ron Paul tulevan presidenttiyden tukija. Pitkäniemen kirjoituksia pidän myös arvossa.
  Silti nuo kohdat jotka nostin tarkasteltavaksi – ja joista olet eri mieltä, niistä pitänee vielä muutaman sanan kirjoittaa. Luulen nimittäin että et ota kaikkia tekijöitä huomioon.

  Katsoitko kenties sen American Monetary Intituten sivun mistä mm American Monetary Act -niminen lakialoite löytyy ?
  http://www.monetary.org/amacolorpamphlet.pdf

  Sieltä löytyy kolmen kohdan ohjelma joka ainakin minusta tuntuu järkeenkäyvältä vaikka Ludwig de Mises ei tuota ihan samaa tarkastelukulmaa ottanutkaan. C.H Douglas, Abraham Lincoln taas ottivat ne huomioon toteaa kirjailija
  Michael Rowbotham kirjassaan: The Grip of Death – a study of modern money, debt slavery and destructive economics” by Michael Rowbotham (Jon Carpenter Publishing, 1998)
  Suosittelen.
  http://www.google.fi/search?hl=fi&q=rowbotham%2Bgrip+of+death&btnG=Hae&meta=

 4. Mitäs sanot tästä ? Löysin sen täältä:

  http://commentisfree.guardian.co.uk/justin_raimondo/2007/07/the_case_for_ron_paul.html

  (quote)

  Ron Paul has some very sensible policies that would appeal to many people but he also has a few insane ones. The craziest one is his desire to go back on the gold standard.

  He is right to say the FED – 12 privately owned banks belonging to the bankers – should be closed down. He is right to say that the US Dollar is a fiat currency backed by nothing just like all currencies. But this is most certainly not the answer.

  Who would benefit from this? The bankers would because they have most of the known gold stocks and also control most of the production. Known gold stocks total about 2.5 trillion dollars of which the US government does not have a single ounce. The US GDP alone is nearly 11 trillion dollars. To want to back your own currency with something that you do not have any of is insane.

  The money system needs to be totally reformed. It is a debt based system that just keeps creating more and more debt and the only way people already in debt can pay their debts back is if yet more debt is created.

  The government should control the money supply not the bankers. And usery should be banned. If he starts to really address the money system then Paul will be worth considering.

  (unquote)

 5. Hyi, tuo tuhoisi Suomen talouden tuo tyyppi. Mutta toisaalta, kullallakannatettu (voiks noin sanoo?) valuutta, tai sekalainen (osittain paperi, osittain kultakanta) voisi hidastaa inflaatiota.

  Tosin, epäilen että Ron pystyisi Fedin kaatamaan, sillä semmoiset ehdotukset ei menisi eteenpäin kongressissa. Mutta mikä on hyvää kehittyneelle maailmalle on niin sanottujen “uuslibeeralisten” organisaatioitten ja sopimusten kuten WTO:n, CAFTA:n, NAFTA:n, maailmanpankin, jne ja sen sairaan ylimelisen, ammattilaisvaltiotuhoojan maailman valuuttarahaston lopettaminen. Muistaakseni Ron on ehdottanut näitä kaikkea.

  Irakista välitön vetäytyminen olisi tietysti hyvä asia, ja sen lisäksi Koreasta vetäytyminen luultavasti parantaisi kahden Koreoitten välisiä suhteita. Ron on sanonutkin että Korea olisi luultavasti yhdistynyt jo, ellei USA:lla olisi sotilaita siellä. Ron on myös luvannut viilentää sota-mongerointia Irania kohtaan ja täten ehkä voisi pelastaa meidät kolmannelta maailmansodalta ja jopa ehkä ydinsodalta. Lisäksi, Ron on sanonut että hän kohtelisi Israelia “kuten kaikkia muita kansoja”, ja ehkä hän pistäisi lopun Israeliin tulviviin apu-rahoihin ja sotilastukeen, mikä palauttaisi Israelille sen todellisen suvereniteetin ja antaisi sen hallinolle syyn tehdä rauhaa naapurien kanssa.

 6. Erittäin samaa mieltä. Tuo pankkijärjestelmä on todella mennyt ovat liian sairaaksi.

 7. Käsittääkseni Ron Paul ei kuitenkaan ole vaatimassa kultakantaan palaamista vaan puoltaa rahan arvon säilyttämistä myös muilla keinoin. Ennen kaikkea hän haluaa kieltää FED:iä printtaamasta lisää rahaa markkinoille silloin kun he tuntevat tarvitsevansa sitä.

  Ron ensinmäisenä ihmisenä teki minulle tunnetuksi termin “inflaatiovero”, jokainen ansaitsemasi euro menettää koko ajan vähän arvostaan. RP:n mielestä tämä on ryöstämistä.

  “When you lose the value of dollar 10%. You rob 10% from the peoples earnings” — Ron Paul (tentatessaan FED:n johtoa)

  Mistäs myö löydetään Suomen Ron Paul seuraaviin edustkunta- ja presidentin vaaleihin? 😉

 8. Obi-Wan: Olet oikeassa, kultakanta ei ole ainoa vaihtoehto, Roninkaan mielestä. Hyvä tarkennus tähän keskusteluun.

  Mitä tulee vaaleihin, katsotaan ne kunnallisvaalit ensin. 🙂 Itse ainakin aion olla Jyväskylässä ehdolla, vaikka läpipääsy tuleekin olemaan vaikeaa ja kovan työn takana.

Leave a Reply

Your email address will not be published.