Väyrynen!

Oho. Uuden porvarihallituksen ministerit yllättävät yksi toisensa jälkeen, toiset negatiivisesti, toiset positiivisesti. Positiivisiin yllättäjiin lukeutuu tällä kertaa itse Paavo Väyrynen! Vielä eilen hymistelin hänen tulevalle talkshow’lleen, mutta tämänpäiväisessä Kalevassa Paavo puhuu ihan täyttä asiaa:

Ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Paavo Väyrynen (kesk.) kannattaa Vuotoksen ja Kollajan altaiden rakentamista. Väyrynen sanoo sanomalehti Kalevassa, ettei hallitus saa toimillaan estää rakentamista.

Väyrynen moittii kovin sanoin vihreitä ja ympäristöministeriötä, jotka vastustavat allassuunnitelmia. Väyrysen mukaan Vuotoksen ja Kollajan altaat rakentamalla saataisiin runsaasti lisää uusiutuvaa energiaa ilman suurta lisärakentamista.

– Vihreillä on tässä sellainen ympäristöpolitiikan ideologiaan tai filosofiaan liittyvä ominaisuus, jota minun on mahdotonta ymmärtää. Vihreillä on väärä ympäristösuojelun filosofia. Se on sitä city-vihreyttä, Väyrynen arvostelee.

Jos Kollajan allas päätetään rakentaa, Väyrynen vaatii, että lainsäädännölliset esteet pitää poistaa ja koskiensuojelulakia muuttaa.

(Lainauksessa vahvennus minun.) Sitten jäädäänkin odottamaan vihreiden vastausta Väyrysen avaukseen ja millä tavoin he sen tekevät…

Leave a Reply

Your email address will not be published.