Ainakin nuorisosta löytyy liberaaleja

Tänään, juuri äsken julkistettiin Nuorisovaalien tulokset. Niissä Liberaalit jäivät valitettavasti valtakunnallisesti alle prosentin kannatukseen, mutta kolmessa vaalipiirissä ylitimme julkaisukynnyksen eli prosentin kannatuksen. Nämä vaalipiirit olivat Helsinki 1,8% osuudella äänistä (12 ehdokkaalla), Pirkanmaa 2,4% osuudella (16 ehdokkaalla) ja Keski-Suomi 1,1% äänipotilla (2 ehdokkaalla)!

Täytyy siis olla tyytyväinen minun ja Jonin äänisaaliiseen, vaikka se lukuna onkin vain 36 tai 37, ääniähän annettiin Keski-Suomen varjovaaleihin osallistuneissa oppilaitoksissa 3345 kappaletta. Oikeissa vaaleissa tuo osuus kuitenkin tarkoittaisi melkoisen tuntuvaa yli 1500 äänen pottia (laskettuna viime vaalien äänestysaktiivisuuden mukaan)! Tuohon olisi mukava päästä, mutta se nähdään vasta sunnuntaina.

Näin ohimennen mainiten, Irc-gallerian varjovaaleissa tilanteemme on vieläkin huikeampi, nimittäin minun 20 äänelläni ja Jonin 19 äänellä meillä on yhteensä 2,97% annetuista äänistä! Tosin galleriassa äänestäneiden voi epäillä edustavan vielä vähemmän todellista äänestäjäkuntaa kuin nuorisovaalien äänestäjien, eli virhemarginaali lienee melkoisen suuri. Mutta mukavia lukuja kuitenkin.

One thought on “Ainakin nuorisosta löytyy liberaaleja”

  1. Terve, Pasi. Saavuin blogiisi niinkin hassun linkin kuin Kortsun sinkkuihmisen asunnonhakulomakesivun puumerkkisi kautta 🙂 En mitenkaan yllattyneena lukenut vaaliehdokkuudestasi, ainahan olit hyvinkin kiinnostunut politiikasta.
    Harmittavasti itsella meni ulkomailla olijoiden ennakkoaanestys sivu suun. Huomasin koko asian vasta eilen. Vaalisivuilta katsoin viela, etta niinkin lahella kuin Mumbaissa olisi voinut kayda aanestamassa. Harmin paikka.

    Itse rynnistan viela jonkin aikaa eteenpain taalla Intian niemimaalla ja palaan Suomeen sitten kesakuussa. Mita sitten tapahtuu, en tieda, ainakin ensin takaisin vanhaan duuniin ja gradu saattamaan paatokseen.

    Onneksi olkoon perheenlisayksesta! Hieno homma 🙂

    En blogiasi ehtinyt sen enempia vilkuilla. Vielako olet samassa paikassa toissa kuin viimeksi nahdessamme?

Leave a Reply

Your email address will not be published.