Wallinilta pari korttia pakasta hukassa

Ruotsalaisen kansanpuolueen puheenjohtaja Stefan Wallin täräyttää puolueensa olevan Suomen ainoa liberaalipuolue. Eipä ole tainnut kaveri hetkeen vilkaista virallista puoluerekisteriä, sieltä kun löytyy semmoinenkin kummajainen kuin Liberaalit r.p., joka on Suomen ainoa liberaalipuolue.

On kyllä totta, että Rkp:n valplattformissa [pdf] (kuten puolueen linjassa yleisemminkin) on monia liberaalisia elementtejä, mutta niin on monilla muillakin puolueilla: kokoomuksella on markkinaliberaaleja ominaisuuksia, ja vihreillä sekä muulla vasemmistolla arvoliberaaleja teemoja. Rkp tietysti poikkeaa näistä siten, että sen liberaalit teemat ovat monipuolisempia, mutta vastapainoksi Rkp:lla on myös useita liberalismin vastaisia kohtia listallaan, kielipolitiikka tietenkin ensimmäisenä. Rkp:tä voisi ehkä kutsua jossain määrin liberaaliksi puolueeksi, mutta ei missään tapauksessa liberaalipuolueeksi.

Mutta toisaalta, tietenkin näin liberaalipuolueen ehdokkaana se on imartelevaa, että pitkäaikainen hallituspuolue kokee liberaalipuolueen leiman niin hyvänä, että sitä kannattaa erityisesti painottaa. Siitä ehkä irtoaa pieni ripaus lisää uskottavuutta oikeallekin liberaalipuolueelle.

PS. Pahoitteluni, että viimeaikainen kirjoitteluni on ollut vähäistä. Muutimme viikonloppuna ja asunnossamme on myös remontintapainen päällä, joten aikaa on ollut varsin rajoitetusti. Eikä sekään auttanut, että Internet-palveluntarjoajamme teki oharit liittymämme siirrossa uuteen osoitteeseen lähes kuuden viikon ennakkotilauksesta huolimatta. Kirjoitan kuulumisista myöhemmin lisää, ja jotain viime torstain nuorisovaalipaneelistakin. 🙂

One thought on “Wallinilta pari korttia pakasta hukassa”

Leave a Reply

Your email address will not be published.