Haatainen ei ole jäänyt Norjaan

Rakas tasa-arvoministerimme Tuula Haatainen (sd.) ei ole ilmeisesti aiemmista toiveistani huolimatta jäänyt tasa-arvotutkimusmatkalleen Norjaan, sillä jälleen kerran hän antaa kuulua itsestään samoissa vanhoissa merkeissä. Talentum/STT:

Naisia on yhä liian vähän yritysten johtotehtävissä. Tätä mieltä on tasa-arvoministeri Tuula Haatainen (sd.). Haataisen mukaan naisten mukanaolo johdossa hyödyttää yritysten taloutta.

Talousfoorumissa tiistaina puhunut Haatainen sanoi, että paine lainsäädännön käyttämiseen kasvaa, jos mitään ei tapahdu. Suomen 50 suurimmassa pörssiyhtiössä on naisten osuus hallitusten jäsenistä vain viidennes.

Finnmatkojen toimitusjohtajan Riitta Vehmaksen mukaan Suomessa ei ole pulaa pätevistä johtotason naisista. Hän arvioi, että ilman kiintiölakia naisten määrä johtotehtävissä ei juuri kasva.

Olen kirjoittanut Haataisesta sekä sukupuolikiintiöistä sen verran aikaisemmin, etten jaksa alkaa toistamaan itseäni tämän enempää. Toivottavasti Haataista ei kuitenkaan enää hallituksessa nähdä vaalien jälkeen. Eihän tuota yksinkertaisesti kestä kuunnella. Tässä linkit aiempiin kirjoituksiini aiheesta: Logiikka on pettämätön (12.7.2006), Kiintiöt saatava kaikkialle (12.7.2006) ja Kiintiökeskustelua (18.5.2006).

Leave a Reply

Your email address will not be published.