Miksi?

Hesari kirjoittaa:

Valtion tanssitaidetoimikunta jakoi rahoituslain ulkopuolella oleville ammatillisille tanssiteattereille ja -ryhmille toiminta-avustuksia yhteensä 337 000 euroa. Suurimman avustuksen saa helsinkiläinen Nomadi, 95 000 euroa. Helsinkiläinen Riemu saa 65 000 euroa ja porilainen P.D.C eli Pori Dance Company 40 000 euroa. Avustuksia myönnettiin kaikkiaan yhdelletoista hakijalle.

Ensemble-tukea saavat Glims & Gloms Espoosta, 50 000 euroa, ja Kekäläinen & Company Helsingistä, 45 000 euroa.

Kysyn vain, että miksi? Miksi on ensiarvoisen tärkeää antaa vastikkeetonta rahaa “yhteisestä potistamme” tanssia ammatikseen harjoittaville teattereille ja ryhmille? Miksi tämäkin veroraha ei voinut mennä esimerkiksi leikkausjonojen purkuun tai miksei se voinut jäädä veronmaksajille, jotka olisivat voineet mennä rahoillaan oman valintansa mukaan tanssiteatteriin tai johonkin aivan muualle? Miksi kaikkien on maksettava vähän, jotta tanssiteatteriin haluavat pääsevät hiukan halvemmalla?

2 thoughts on “Miksi?”

  1. Koska muuten elämä olisi vain tienaamista ja suorittamista ja syömistä.

    Civ 4:ssakin korkeat kulttuurit pärjäävät!

  2. Yritätkö sinä Antti oikeasti sanoa, että jos tanssiteattereille ei maksettaisi tukea, tanssijat lopettaisivat tanssimisen ja ihmiset lopettaisivat tanssiteatterissa käymisen?

    Tietenkin, jos tuki lopetettaisiin vain tanssilta muiden taidemuotojen pitäessä tukipottinsa, niin tanssiesitysten hinta suhteessa muihin taiteisiin nousisi kohtuuttomasti ja tanssi varmasti kärsisi. Luonnollisesti tuki pitää lopettaa kaikilta tasapuolisesti ja antaa ihmisten päättää (vähentyneiden verojen verran lisääntyneellä ostovoimallaan!) itse mistä taiteista pitävät ja mitä haluavat tukea. Varmasti tanssillekin löytyvät edelleen omat harrastajansa.

    Myös Civ4:ssä on mahdollista kehittää korkea (korkeinkin) kulttuuri ilman, että verorahoista ohjataan kulttuuriin yhtään mitään.

Leave a Reply

Your email address will not be published.