Poliittinen kompassi

politicalcompass.png

Täytin netissä testin, jonka mukaan olen 88% taloudellisesti oikealla (Economic Left/Right: 7.63) ja 62% sosiaalisesti liberaali/vasemmalla (Social Libertarian/Authoritarian: -2.46). Testistä syntyi myös oheinen kuva poliittisesta sijoittumisestani. Tulos on aika osuva ja melkolailla linjassa aiemmin tekemäni toisen testin kanssa. Tosin jotkin testin kysymykset olivat tälläkin kertaa kovin monitulkintaisia ja hieman epäselviä, mutta eipä kai kukaan täydellistä testiä osaa tehdä… Joka tapauksessa, kyseinen Poliittinen Kompassi -testi löytyy linkin takaa (vain englanniksi).

4 thoughts on “Poliittinen kompassi”

 1. Lähellä Gandhia ollaan.. tosin ei niin vasemmalla eikä niin liberaaleja.

  Tulokset:

  Economic Left/Right: -3.75
  Social Libertarian/Authoritarian: -1.08

  Eli melko keskellä kaikin puolin. Joitakin kysymyksiä oli vähän vaikea ymmärtää, kun oli outoja sanoja. En jaksanut näihin kysymyksiin käyttää aikaa, vaan rastitin jonkin keskimmäisistä vaihtoehdoista. Muutenkin eräiden kysymysten sanamuodot on mielenkinntoisia ja monella tavalla tulkittavia mielialan mukaan.

  No Gandhi oli lähinnä minua noista julkkisesimerkeistä. Kaipa se sopii kuvaan. Jonkinlainen maltillinen hippi kai minusta on kasvamassa, kun pidän ihmisten onnellisuutta tärkeämpänä kuin materiaalista hyvinvointia. Myös lievä vasemmalla olo osunee luonteeseeni, koska pyrin aina tilanteen mahdollistaessa olemaan heikomman puolella.

  Eiköhän tuo testi aika lailla luotettava ole. Varsinkin jos olisi omalla äidinkielellä.

 2. Economic: +2,13
  Social: +3,13

  Eli siellä jossain samoissa lukemissa kuin mm. Jacqes Chirac, mutta melko keskellä joka tapauksessa.

 3. Jännä ettei noista analysoiduista tunnetuista poliitikoista kukaan sijoittunut samaan sektoriin kuin minä, eli oikealle alas. Tai siis ei tietenkään kukaan analysoiduista sijoittuisi, mutta jännä ettei ketään oikealle alas kuuluvaa sattunut mukaan.

  No tietysti se vain osoittaa, että meikäläisen kanssa samaan kategoriaan kuuluvat eivät ole päätyneet kovin vaikutusvaltaisiksi poliitikoiksi. 🙂

 4. lähin oli Gandhi, ja vihatuin sekä kauimpana G. Bush

Leave a Reply

Your email address will not be published.