Kommenttispämmit kehittyvät

Eilen blogiini tuli hieman erilainen kommenttispämmiyritys. Tavanomaisten “likaisten” linkkien sijaan kommentissa yritettiin ujuttaa sivuille Yahoon kotisivun linkkiä. Spämmi näytti tältä:

Author : panikeeer (IP: 69.61.78.103 , 69.61.78.103)
E-mail : 5jv3vud1920@gmail.com
URI    : http://www.yahoo.com
Comment:
I didnt find thing that i need...  :-(
<a href="http://yahoo.com" rel="nofollow">yahoo</a>

En keksi tälle muuta selitystä kuin sen, että spämmääjät yrittävät lähettää ensin viattoman näköisiä kommentteja, ja jos ne hyväksytään, lähettävät he myöhemmin samoilla tiedoilla uusia oikeita spämmejä, jolloin ne menevät automaattisesti suotimista läpi.

Olenkin jo hyvän aikaa odotellut milloin joku spämmeri tämän keksii… Seuraavaksi tulevat sitten vielä hienostuneemmat spämmibotit, jotka analysoivat blogipostauksen tekstiä ja lähettävät sen pohjalta erittäin vaikeasti spämmiksi tunnistettavia ensiviestejä.

Tämä johtaa tietenkin siihen, että ennen pitkää spämmien moderointi muuttuu niin raskaaksi, että valtaosa blogeista tulee sallimaan ainoastaan rekisteröityneiden käyttäjien kommentit. Ja se puolestaan vähentää satunnaisten kommentoijien määrää.

2 thoughts on “Kommenttispämmit kehittyvät”

  1. Niin… Ainoa toimiva ratkaisu taitaisi olla asettaa haittavero ihmisille, jotka ostavat spämmättyjä tuotteita/palveluita. Eiköhän se siitä sitten. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.