Ekoterroristit tuomiolle

Kansainvälinen energiajärjestö IEA teki rohkean pelinavauksen suosittamalla jäsenmailleen ydinvoiman lisärakentamista ilmastonmuutoksen torjumiseksi. Vähemmän yllättävää oli kuitenkin se, että tunnetut ekoterroristit Greenpeace ja Maan ystävät jääräpäisesti paheksuvat tätäkin esitystä, hyvinvoinnin vastaisille ideologioilleen uskollisina.

“Investoiminen ydinvoimaan on varma tapa hävitä kamppailu ilmastonmuutosta vastaan”, sanoi Greenpeacen edustaja Sarah North. Hänen mukaansa se maksaa kymmenen kertaa enemmän kuin energian säästö ja synnyttää kymmeniätuhansia vuosia kestävän ympäristöongelman.

Näiden niinkutsuttujen ympäristöjärjestöjen retoriikka ja argumentit eivät vuosien saatossa muutu, vaikka väitteet on moneen kertaan vääriksi todistettuja eivätkä muutenkaan kestä lähempää tarkastelua. Keskeinen elementti väitteissä on pelottelu. Jos ette tee niinkuin me tahdomme, maailma tuhoutuu!

Tällainen viherhörhöys on läheistä sukua sosialismille: tiedostava “eliitti” haluaa päättää kaikkien muiden puolesta mitä tulee tehdä ja mitä ei. Jos heillä olisi absoluuttinen valta, he varmasti ensi töikseen heittäisivät vankilaan ne, jotka eivät kierrätä “tarpeeksi,” ja perustaisivat lupamaksut kaikille sähkölaitteille leivänpaahtimista alkaen. Mutta vaikka heidän valtansa ei olekaan absoluuttinen, heillä on ollut sitä jo kauan liikaa. Voidaan jopa sanoa, että viherhörhöys on kalleimpia kuluttajia kohdanneita poliittisia ideologioita. (No, onneksi eivät sentään tapa ihmisiä.)

Viherhörhöys on ristiriidassa jokaisen ihmisen henkilökohtaisten vapauksien kanssa. He eivät halua sinun ajavan autolla, lukevan lehtiä, pyyhkivän takapuolta paperilla, ostavan etelän hedelmiä, lämmittävän asuntoasi tai ylipäätään tekevän mitään, missä voisi kulua energiaa tai syntyä saasteita. Valitettavasti käytännössä kaikki mitä teemme joka päivä kuuluu tuohon kategoriaan. He vastustavat sinunkin valinnanvapauttasi ja oikeuttasi täysipainoiseen elämään!

Koska kieltäminen on edelleen niin kauhean muodikasta, kaikenlainen viherhörhöily pitäisi kieltää lailla. Perustakoot ekokommuunejaan vankilaan tai vaikka Pohjois-Koreaan.

4 thoughts on “Ekoterroristit tuomiolle”

 1. Lähtee taas mopo keulimaan. Yritä vähän rauhoittua ja anna kaikkien kukkien kukkia. Eikös niilläkin, jotka ajattelevat toisin ole oikeus sanoa mielipiteensä? Eihän mitään ideologiaa voi kieltää lailla. Tai sitten ollaan ajautumassa johonkin kommunistiseen yhteiskuntaan, joka on läheistä sukua nykyiselle rahan sanelemalle globaalille maailmalle, jossa pieni valtaeliitti ohjailee maailman tapahtumia varallisuutensa turvaamiseksi. Kai “viherhörhöttäjillä” on oikeus omaan ajattelutapaansa. Se on vain se toinen ääripää. Toista edustat itse.

  Mitä tulee luonnonvarojen tuhlaukseen niin sitä olisi syytä jokaisen itse miettiä. Lisääntynyt materialismi ja kulutus ei ole tehnyt ihmisiä onnelliseksi minkään tutkimuksen mukaan. Tästä oli joskus jopa hesarissa juttua. Eli miksi pitäisi kuluttaa aina vain enemmän? Pelkästään siksikö, että saataisiin talous jatkuvaan kasvuun? Miksi talouden pitäisi jatkuvasti kasvaa? Eikö sen kasvua voisi hillitä jotenkin tai edes saada sen tasaisen maltilliseksi. Eihän kynttilääkään kannata polttaa mahdollisimman nopeasti, koska se kuluu loppuun. Sama käy luonnonvaroille. Niitä pitäisi kuluttaa järkevästi.

  Ja sitten takaisin kirjoituksesi kommentointiin. Edustat mustavalkoisesti ajattelevaa toista ääripäätä. Mielestäsi yksilönvapaus ja kulutus sekä talous on ilmeisesti kaikista tärkeintä. Ympäristöjärjestöt taas vuohottavat luonnon puolesta. Teillä olisi molemmilla syytä lukea Aristoteleen kultaisen keskitien oppi.

  Luonnonvaroja saa ja voi kuluttaa, jos ei niitä käytetä ei niistä ole mittään hyötyä. Niitä pitäisi käyttää siten, että niistä saadaan mahdollisimman suuri hyöty. Metallit moneen kertaan, paperista uusiopaperia jne. Ihmisten elämän tulee olla laadukasta. Tarvitaan ehjät vaatteet, toimiva liikenne ja lämpimät asunnot. Jokainen voi miettiä itse tarvitseeko jatkuvasti uuden auton tai kännykän. Nykyinen kulutusvuohotus alkaa mennä vähän överiksi ja tulevat sukupolvet tulevat sitä ihmeissään katsomaan.

  No olihan tuossa alussa vähän asiaakin. Ydinvoimaa tarvitaan. Ihmisten rajaton ahneus ja piittaamattomuus johtaa vielä pitkään kulutuksen kasvuun ja ydinvoima on hyvä tapa tuottaa energiaa tähän kasvun tarpeeseen.

 2. Pitäisiköhän ottaa käyttöön <sarkasmi></sarkasmi> -tagit varmuuden välttämiseksi… 😉

 3. Eli kolme viimeistä kappaletta oli sarkasmia ja oikeasti haluat kieltää lailla kulutuksen, säätää lupamaksut kaikille säkölaitteille sekä olla perustamassa ekokommuuneja Suomeen. 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published.