Alhaiset on vedet

Tänä vuonna kuivan kesän seurauksena vedet ovat poikkeuksellisen alhaalla. Varsinkin vanhemmat maaseudun ihmiset valittavat kuivista kaivoista ja janoisista lehmistä, näin ainakin automarkettien kassajonoissa olen kuullut. Tämä on seitsemäs syksyni Jyväskylässä, enkä ole koskaan aiemmin nähnyt Jyväsjärven pintaa yhtä alhaalla kuin se on nyt. Seuraavat kuvat ovat järven eteläpäästä.

Jyväsjärven rantaviivaa Jyväsjärven eteläpää

Kuten näkyy, rantaviiva on paikoin siirtynyt metrikaupalla alaspäin, eikä ole kaukana, että eteläpään yli voisi kävellä kuivin jaloin…

Olen muuten melkein odottanut, että 40100.net blogaisi tästä aiheesta, kuvia Jyväsjärveltä kun siellä on ennenkin nähty. Tosin näiden kuvien postinumero on varmaankin 40500. Ei olekaan keskustan tai Lutakon päässä tullut käytyä rannassa viime aikoina, tiedä miltä siellä näyttää.

2 thoughts on “Alhaiset on vedet”

  1. Kuokkalassa puutarhapalstojen tuntumasta menee polku rantaan, jossa on kaislikkoalue ja lintubongareiden torni. Lieköhän siellä kaislikko ihan kuivilla, jos kerran vesi on laskenut noin paljon. Suosittelen pistäytymistä muutenkin. Pala villiä luontoa keskellä kaupunkia.

  2. Kävimme välillä sielläkin kävelyllä asuessamme Suuruspäässä. Voisihan sitä rantaviivan sieltäkin käydä tarkistamassa, jos joku päivä töiden jälkeen jaksaa…

Leave a Reply

Your email address will not be published.