Financial Times raportoi reilun kaupan kahvista. Eihän tämä nyt mikään yllätys tosin ole. (Käännös minun.)
“Eettistä” kahvia tuotetaan Perussa, joka on maailman suurin Reilun kaupan kahvin viejä, lainmukaisen minimipalkan alittavaa korvausta vastaan. Alan sisäpiiriläiset ovat myös kertoneet FT:lle, että ei-sertifioitua kahvia merkitään ja myydään Reilun kaupan kahvina, ja että sertifioitua kahvia kasvatetaan laittomasti suojelluissa sademetsissä.
Tämä herättää epäilyksiä Reilun kaupan sertifiointiprosessista sekä muista merkeistä, jotka vaativat minimipalkan maksamista työntekijöille.
Lisäksi se nostaa esiin kysymyksiä Reilun kaupan leiman myöntäjien (sertifioijien) kuluttajille antamista lupauksista siitä, kuinka normaalia kalliimpi reilun kaupan kahvi tuotetaan.
Lue koko artikkeli englanniksi täältä. Hatunnosto Mises-blogille.