Ruotsin vaalit

Ruotsissa on tulevana viikonloppuna parlamenttivaalit, ja onpa siellä jo muikeat vaaliskandaalitkin kehitetty. Syyttäisin sikäläisiä demareita kaikesta, mutta koska en nyt jaksa väsyneenä alkaa perustelemaan, niin en syytä.

Mutta laitanpa linkin kuitenkin. The Economist -lehti nimittäin summaa varsin hyvin missä Ruotsissa on viime vuosikymmeninä menty metsään ja missä ei.

Linkitetään vielä varmuuden välttämiseksi Johan Norbergin sivuille. Hän on nimittäin viime aikoina kerännyt sivuilleen mukavan kokoelman sosialidemokraattien puheenjohtajan ja istuvan pääministerin Göran Perssonin valheellisia väitteitä sekä korjauksia niihin. Perssonilla tuntuu olevan tapa heittää tilastoja luontevasti hatusta, koska toimittajat eivät kuitenkaan kyseenalaista ja vastaväittelijät eivät kuitenkaan muista tilastoja ulkoa, joten eivät voi heti korjata. Myöhemmin on tietenkin myöhäistä, koska vahinko on jo tapahtunut.

Niin, ne linkit: 1, 2, 3 ja 4

Peukut pystyyn siis Ruotsin keskusta-oikeisto-vaalikoalitiolle!

Muuten, perjantaina mainostamassani kaiken kieltämiseen tähtäävässä adressissani on jo 45 aidoilta vaikuttavaa allekirjoitusta. Jotain puolenkymmentä “joo joota” ja vastaavaa olen poistanut. Tahti on siis aivan huikea. 😉

One thought on “Ruotsin vaalit”

Leave a Reply

Your email address will not be published.