Sodanpysäyttäjät

Pysäyttäkää sota -verkoston edustajat “yllättäen” kiistävät Ilta-Sanomien artikkelin tiedot, joiden mukaan verkoston mielenosoituksessa olisi käyttäydytty kaikkea muuta kuin rauhanomaisesti. Ilta-Sanomat kirjoittaa:

Israelin ja Libanonin sotaa vastustavan mielenosoituksen osanottajia kävi illalla Helsingin ydinkeskustassa vastamielenosoituksen pitäneen Suomi Jeesukselle -ryhmän kimppuun.

Tapaus johtaa poliisitutkintaan. Tavaroiden heittely tallentui usealle videolle. Räjähdysaltis tilanne oli karata poliisin käsistä.

Pysäyttäkää sota -ryhmän rauhanmarssi eteni iltakuuden jälkeen Forumin kauppakeskuksen luo Lasipalatsin viereen. Siellä oli pysäköitynä Jeesus-bussi, jonka väki piti paikalla kahvilaa.

Satojen marssijoiden saapuessa kohdalle nousi bussin katolle vastamielenosoittajia. Heidän kaksi julistettaan mm. siteerasivat Raamattua Israelin siunaamisesta.

Rauhanmarssin väkijoukosta alettiin heitellä bussin väkeä kananmunilla, kukkaruukuilla, tomaateilla, pulloilla ja julistekepeillä. Kohteina olleiden mukaan oli ihme, että kukaan ei loukkaantunut.

Mielenosoittajat huusivat arabiaksi “kuolema Israelille” ja heiluttivat Hizbollahin lippuja, jotka olivat aiemmin olleet piilossa.

Tunnelma provosoitui räjähdyspisteeseen.

– Meinasi lähteä mopo käsistä, eräs sodanvastustajien mielenosoittaja toteaa.

Väliin tuli lopulta jopa parikymmentä poliisia. He käskivät bussia siirtymään välittömästi.

Verkoston mielestä väkivaltaisesti käyttäytyneet “mielenosoittajat olivat Pysäyttäkää sota -verkoston aktiiveille entuudestaan tuntemattomia.” He lisäävät, että “muuten mielenosoitus sujui rauhallisesti sodanvastaisten tunnusten, rauhanlippujen heiluessa ja «Oikeutta – ei pommeja» -huutojen raikuessa.”

Tottakai, näinhän sen on täytynyt mennä. Katsastellaanpas verkoston omaan kuvagalleriaan, miltä siellä näyttää. (Pikkukuvat alla linkittävät suoraan Pysäyttäkää sota -verkoston sivuilla oleviin isompiin kuviin.)

1000816.JPG

Kyllä vain, sateenkaaren värisiä rauhanlippuja PACE-tekstillä varustettuna heti ensimmäisessä kuvassa, hyvä hyvä.

1000822.JPG

Heti seuraava kuva, ja oho, onkos tuossa…

1000896.JPG

Hizbollahin lippu, kyllä vain!

1000855.JPG

Useita Hizbollahin lippuja jopa. Rauhanjärjestökö? Ne Katjusha-raketit varmaan ovatkin koko ajan pitäneet sisällään vain ja ainoastaan ystävällisiä terveisiä.

DSCN4551.JPG

Voi kuinka söpöä, lapsetkin päässeet mukaan mielenosoitukseen, hienojen kylttien kera tietenkin.

Tarkkasilmäinen löytää Hizbollahin tunnukset myös verkoston aiemmista mielenosoituksista otetuista kuvista. Mutta entä sitten? Pysäyttäkää sota -verkosto ei missään vaiheessa näytä tuominneen Hizbollahin toimia. Ainoastaan Israelin harjoittama niinsanottu “valtioterrorismi” on ilmeisesti tuomittavaa. En ymmärrä miten sota voi loppua, jos toinen osapuoli yksipuolisesti lakkaa sotimasta, kuten nämä ihmiset ilmeisesti haluavat. Siinä käy vain niin, että pidättäytyvä osapuoli häviää ja se tuhotaan. Sitäkö tässä nyt sitten haetaan?

Lukija muuten huomatkoon, etten yhdistä Hizbollahin tunnusten kantajia Jeesus-bussilaisia esineillä heitelleisiin tai arabiaksi kuolemaa Israelille toivoneisiin tahoihin, jotka oikeasti saattoivat verkoston väitteen mukaisesti olla aivan eri ihmisiä kuin verkoston omat mielenosoittajat. Hizbollahin itsensä ilmoittama tavoite tietenkin on Israelin tuhoaminen, mutta eivät sen kannattajat välttämättä niin ajattele. Eivätkä heitä tomaatteja saati sitten että ampuisivat raketteja. En ollut paikalla, joten en voi tietää.

Lisäys 9.8. 19:06: Sodanvastustajien etusivulla on ennen ja jälkeen -kuvat Etelä-Beirutin pommitetuista alueista. Ne ovat ilmeisesti peräisin New York Timesin kuvista, joskin 90° oikealle käännettynä ja huomattavasti rajattuina. Tyylilleen uskollisina sodanvastustajat unohtavat mainita NYT:n kuvatekstin kyseiseltä alueelta: “Main area of Hezbollah offices (before attacks, this area was fenced off and surrounded by guards).” Rajatuista kuvista ei myöskään näy, että lähistöllä sijaitsevat koulut, sairaalat ja muut siviilikohteet ovat käytännössä koskemattomia. Luovasti rajattuja kuvia siis. 🙂

3 thoughts on “Sodanpysäyttäjät”

  1. Hei Jaakko,

    Kiitos kommentistasi, mutta valitettavasti se on virheellinen. Kaikissa neljässä ylläolevassa kuvassa esiintyy Hizbollahin lippu tai logo, ja kolmessa myös Libanonin lippu. (Tai ensimmäisessäkin näkyy häivähdys Libanonin lipun yläreunaa.)

    Hizbollahin lippu on keltainen suorakaide, jonka keskellä on vihreällä Hizbollahin logo, joka kuvaa Allahin puoluetta korottamassa Kalashnikovia ylös. Logon ylä- ja alapuolella on tekstiä arabiaksi, useimmiten punaisella, mutta myös joskus vihreällä.

    Libanonin lippu puolestaan on suorakaide, jonka ylä- ja alaosat ovat punaiset ja keskiosa niiden välissä on valkoinen. Valkoisella pohjalla keskellä lippua on vihreä seetripuu.

    Näitä lippuja ei pitäisi todellakaan pystyä sekoittamaan toisiinsa.

Leave a Reply

Your email address will not be published.