Byrokratian riemuvoitto

CNNMoney kertoo Toyotan erikoisesta toimenpiteestä: autovalmistaja huoltaa 160 tuhatta Amerikassa myytyä Toyota Tundra pickupia tehdäkseen niistä vähemmän turvallisia pelkääjän paikalla istuville lapsille. Aivan oikein, vähemmän turvallisia. Syynä ei kuitenkaan ole Toyotan ilkeys vaan amerikkalaisviranomaisten peräänantamattomuus ja joustamattomuus.

Amerikkalaisten turvallisuussäännösten mukaan autoissa, joissa on etumatkustajan paikalla turvatyyny, joka voidaan kytkeä pois päältä esimerkiksi lapsen istuessa edessä, on oltava sisäänrakennettu turvaistuinmekanismi lapsia varten. Kyseisissä autoissa tätä mekanismia ei kuitenkaan ole, mutta mikään ei estä asentamasta erillistä turvaistuinta tai -kaukaloa normaalisti turvavyön avulla.

Toyotan vetoomuksista huolimatta byrokraatit eivät tätä erillisen turvaistuimen mahdollisuutta ymmärrä, joten käytännössä Toyota joutuu poistamaan etumatkustajan turvatyynyn off-kytkimen kaikista kyseisistä autoista. Tällöin lapsen laittaminen etumatkustajan paikalle on jatkossa hänelle jopa hengenvaarallista. Byrokratia 1 – turvallisuus 0.

[Via Bureaucrash]

Leave a Reply

Your email address will not be published.