Irti todellisuudesta

Jos joltain jäi eilinen A-talk-ohjelma väliin, niin nyt on syytä paikata sekin aukko sivistyksessä YLE:n nettivideoarkiston kautta. Ohjelmassa oli vappuaaton EuroMayDay-tapahtuman järjestäjiä (mm. TV-uutisissakin ansiokkaasti esiintynyt Eetu “Hiuskypärä” Viren) sekä pelastuslaitoksen ja poliisin edustajat. Ohjelman loppupuolella myös yksi kokoomusnuori sekä eräs Business Opportunity Director, joskin jäi hieman epäselväksi miksi juuri hänet oli sinne pyydetty… No, ehkäpä ikäpolvensa yrittävän luokan edustajana.

Minulla ei oikeastaan ole paljon ohjelmaan lisättävää, sen verran loistavasti nämä “prekaarit” itseään parodioivat. Odotin koko ajan, että oikeiston edustajat olisivat saaneet provosoitua prekaarit möläyttämään esiin todelliset tarkoitusperänsä, ja kyllähän sieltä pari helmeä tulikin. Esimerkiksi Rikalan kysyessä prekaarien vaatiman perustulomallin rahoituksesta (600€/kk jokaiselle kansalaiselle eli 38 miljardia euroa vuodessa), Eetu totesi kylmästi ettei sillä ole merkitystä mistä raha saadaan. Muissa kohdin annettiin ymmärtää tarvittavan progressiivista verotusta sekä pahojen suuryritysten ja kapitalistien osallistumista kustannuksiin.

Homman kuitenkin kruunasi se, kun toimittaja lopussa kysyi missä kukin keskustelija näkee itsensä kymmenen vuoden päästä. Eetun vastaus (videolla ajassa 49:50) on kertakaikkiaan helmi tiivistäessään kyseisen “ideologian” syvimmän olemuksen:

“No mä toivon että mä voin kirjotella juttuja ja järjestää tapahtumia ja saan siitä jotain perustuloa ilman että tarvii koko ajan tapella ja [jotain muminaa]…”

Leave a Reply

Your email address will not be published.