Hyviä uutisia puoluerintamalta

Jos minun nykyisin pitäisi jotain puoluetta kannattaa, se olisi todennäköisesti Kokoomus, vaikka en kyllä heidänkään kanssaan pysty täysin samaistumaan. On kuitenkin mukava huomata, kuinka tämä puoluevaihtoehdoista itseäni lähinnä oleva pärjää gallupeissa.

Toissapäivänähän julkaistu puolueiden kannatuskysely nosti Kokoomuksen jo toiseksi suurimmaksi puolueeksi:

Tiistaina julkistettu kysely on tehty neljän suurimman puolueen toimeksiannosta. Sen mukaan Sdp:n kannatus oli huhtikuussa 25,1, kokoomuksen 22,7 ja keskustan 22,1 prosenttia. Vihreä liitto näyttää kirineen tasoihin vasemmistoliiton kanssa, eli molempien kannatus olisi 8,7 prosenttia.

Eilen illalle tulokselle saatiin jatkoa MTV3:n julkaiseman tiedon mukaan, puolueiden sisäiseen käyttöön tarkoitetusta luottamuksellisesta gallupista:

Kokoomus on noussut puoluekentän kärkeen suurimpien puolueiden tilaamassa imagotutkimuksessa. Luottamuksellinen tutkimus on tarkoitettu puolueiden sisäiseen käyttöön.

Sdp:n houkuttelevuus on puolestaan vähentynyt, ja puolueen imagoa rasittaa ylimielisyys, kertoo MTV3:n uutisten haltuunsa saama tutkimus. Sdp:n ja keskustan johtoa pidetään myös aiempaa taitamattomampana.

Näyttää siis hyvältä, porvarillinen kansa alkaa ehkä äänestääkin porvarillisesti. Vielä kun saisi hiukan enemmän omaan suuntaan… Mutta alas, sellaisia kunnollisia poliittisia vaihtoehtoja ei taida olla.

Leave a Reply

Your email address will not be published.