Hyvää kansainvälistä naisten päivää!

Päivän kysymyksen alustuksena otetaan pari katkelmaa tuoreesta Hesarin artikkelista Helsinkiläisnainen pahoinpiteli ex-miehensä invalidiksi.

Helsinkiläisnainen löi entisen aviomiehensä otsan seinään niin kovaa, että miehelle aiheutui kaularankavamma ja täydellinen neliraajahalvaus.

Helsingin käräjäoikeus piti tekoa törkeänä, koska se oli tapahtunut takaapäin ja yllättäen. Oikeuden mielestä nainen käytti niin paljon voimaa, että hänen täytyi aavistaa teon vaarallisuus.

Käräjäoikeus tuomitsi 38-vuotiaan naisen pahoinpitelystä ja törkeästä vammantuottamuksesta neljäksi kuukaudeksi ehdolliseen vankeuteen. Lisäksi hänet määrättiin maksamaan halvaantuneelle miehelle lähes 55 000 euron korvaukset kivusta, särystä ja pysyvästä haitasta.

Tältä pohjalta naisten päivän kysymys kuuluu seuraavasti: Mitä neliraajahalvaantunut mies tarkalleen ottaen tekee lähes 55 tuhannella eurolla? (Olettaen, että kyseinen nainen joskus kykenee summan maksamaan.) En heti keksi rahalla saatavaa tuotetta tai palvelua, jolla kyseisessä tilanteessa tulisi jotenkin parempi mieli, niin että pysyvän haitan saisi pois mielestään. Otetaan vielä bonuksena jatkokysymys: Jos sukupuoliroolit olisivat olleet toisinpäin, olisiko mies selvinnyt pysyvän haitan tuottamisesta neljällä kuukaudella ehdollista?

2 thoughts on “Hyvää kansainvälistä naisten päivää!”

  1. Kun tuo pikselikauppa nyt ei ihan näytä käynnistyneen ehkä toivotulla tavalla, niin seuraavaksi voisit lanseerata tämän suomeen:

    http://www.fanforhire.com/

    🙂 Esim satasella JyPin tosifaniksi ottelun ajaksi!

  2. Noh, eipäs nyt vielä anneta periksi sen Pikselikaupan suhteen. Ei tarvinne ruveta kuitenkaan fanittamaan mitään rahasta, ei tässä niin köyhiä olla. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.