Kerääkö Halonen pisteet kotiin?

Tuli eilen illalla saunassa mieleeni, että nyt olisi muuten istuvalla presidentillä Tarja Halosella oiva tilaisuus kerätä ylimääräisiä pelimerkkejä tulevia vaaleja ajatellen. Näin mutu-tuntumalta nimittäin luulisin, että nuoret miehet eivät ehkä aivan ensimmäisenä ole Halosta äänestämässä, ja nimenomaan nuoret miehet taisivat olla eniten vastustamassa uutta tekijänoikeuslakia.

Tunnelmat ovat siis vähän ristiriitaisia omalla kohdallani. Tavallaan olisi hyvä, että Halonen jättäisi uuden lain allekirjoittamatta (mihin presidentillä on oikeus, jota tosin ei taideta kovin usein nykyisin käyttää), jolloin se palaisi eduskuntaan. Tämä tosin ostaisi vain vähän lisää aikaa, sillä käsittääkseni eduskunnan hyväksyessä lain uudelleen presidentti ei voisi enää sitä estää. (Vai elänkö vielä presidentin vanhojen valtaoikeuksien ajassa?)

Kuitenkin tällä tavalla Halonen varmasti nostaisi ainakin jonkin verran kannatustaan nuorten miesten (ja miksei muidenkin väestönosien) keskuudessa, sen verran suurta vastustusta lakiehdotus tuntui herättävän. Tästä en taas itse pitäisi, koska olen edelleen kovasti pettynyt päätökseeni äänestää Halosta viimeksi, ja kuten monet tietävätkin, olen seuraavissa vaaleissa erään toisen ehdokkaan kova kannattaja.

Saa siis nähdä kuin käy.

One thought on “Kerääkö Halonen pisteet kotiin?”

  1. Pasi saunassa ajattelemassa Tarja Halosta.

    Pyyhkikaa tama mielikuva aivoistani, kiitos.

    Kylla, olen perverssi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.